Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi is a doujinshi?

2012.09.01

 

A jaoi dódzsinsi (同人誌) önerőből publikált japán munka, rendszerint manga, vagy novella. Gyakran művelik amatőrök. A meghatározás a dódzsin (同人, „azonos személy”) és a si (誌, „magazin”) szóból származik. Durva fordításban: magazin azonos érdeklődésű emberek számára. A tartalma változó lehet, bár rendszerint egy már meglévő történet az ihlet forrása.

A dódzsinsit olyan amatőr mangarajzolók és rajongók találták ki, akik elégedetlenek voltak a meglévő történetek (filmek, zenekari felállások, animék, mangák stb.) szexuális viszonyaival, és szerették volna kedvenc szereplőiket intim helyzetekben látni.

A jaoi dódzsinsik olyan kiadványok, amelyekben az eredetileg heteroszexuális, nőnemű partnerrel rendelkező; vagy egymáshoz baráti kötődéssel viszonyuló férfiszereplőket „összeboronálják”. (Az utóbbi két év legnépszerűbb ilyen párosa a Death Note sorozat két hőse, Light és L.)

Divatos téma továbbá, hogy az ellenfelek (pl. a Kensin című sorozatban Ruróni Kensin és Sinomori Aosi) egymásnak feszülő agresszív energiáit, mintegy feszültségoldás gyanánt, szexuális irányba terelik. Léteznek továbbá olyan dódzsinsik is, amelyek az egyik férfi karaktert nőként ábrázolásával próbálják „elfogadhatóbbá” tenni a két szereplő kapcsolatát.

Forrás

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép


Utolsó kép


Elérhetőség

Neji-chan, Midori Aida

midoriaida@freemail.hu

ballaviki96@freemail.hu

Chat :D


Szavazás :)


HírlevélArchívum

Naptár
<< Január / 2020 >>


Statisztika

Most: 2
Összes: 120928
30 nap: 3170
24 óra: 124