Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ai no Kusabi :D

2012.08.30

 Az anime első OVA-ja 1992-ben jelent meg Yoshihara Rieko regénye alapján, a folytatás pedig két évre rá, 1994-ben. A két OVA a regényhez képest ugyan rövidnek tűnik, de több évnyi huzavona, tervezgetés, bejelentés után végre 2012-ben elkezdtek kiadni egy picivel hosszabb, (13 rész helyett) 4 részes OVA változatot Ai No Kusabi (2012) címen, melyben remélhetőleg több lesz a regényből.

Világ:


A Glan rendszerben helyet foglaló Amoi bolygó, azon belül is Tanagura, az elsőszámú város, ahol mindent uralma alá hajtott Jupiter, a mesterséges intelligenciával rendelkező számítógép. Tudósok létrehozták Tanagurát, Amoi elsőszámú városát, és egy szuperszámítógépet, Jupitert, akinek legfontosabb tulajdonsága, hogy képes volt tanulni az emberektől. Öntudatra ébredt, és már nem csak a számítógépek felett uralkodott. Jupiter hajszín alapján osztályozta az embereket: a fekete hajúak a legalsóbb réteget képviselők, és Ceres nyomornegyedében élnek. Rájuk nem vonatkoznak a törvények és igazolványuk sincsen. A vörös, kék vagy zöld hajúak is az alsó réteget képviselik, mindannyian úgy élnek meg, ahogy tudnak. Az elitet a szőke és ezüstszőke hajúak jelentik, őket egyszerűen csak blondieknak becézik, utalva szép hajszínükre. Másban is megmutatkozik a különbség: a blondieknak az intelligenciája kiemelkedően magas, 300 feletti, és hogy ez ne jelentsen veszélyt Jupiter hatalmára, az összes blondie steril. Az elit kedvenc tartózkodási helye Tanagura hatalmas tornya, az Eos, ott él vezetőjük, Iason Mink is. Ő az egyedüli, akit Jupiter közel enged, így a szőke férfi az első számú ember Tanagurán. 

Történet:


Riki, a fiatal mongrel srác ugyanabból él meg, mint sorstársai. A Bison nevű banda vezetője, egy nap azonban úgy tűnik, elhagyta a szerencséje. Megtámadják, életét pedig egy blondie menti meg. Mivel nem akar tartozni, felajánlja egyetlen értékét, a testét. Már itt is lehet látni, hogy az ő kapcsolatuk nem lesz hétköznapi, már csak azért sem, mert egy elit peteket tart, és Iasson is rögtön úgy kezeli a fiatal mongrel srácot, mint egy megzabolázandó, vad petet. Egy ölebet, akit épp idomít.

A történet itt kezdődik, Iason három év után elengedi Rikit - de nem örökre. A fiú rögtön visszatér bandájához, ám a három év kihagyás soknak tűnik a fiatal fiú életében. Titkolja, mit csinált a három év alatt, még ex-szeretője, Guy előtt is. Az új bandatag, Kirie nem szimpatizál Rikivel, mindig kétes üzleteket ajánl, és egy ilyenbe bukik bele a banda. Kirie végül sikeresen csapdába csalja a Bisont egy előre megszervezett pet-szállítmány elrablásával, a bandatagokat börtönbe vetik. Rikit nem bántják, sőt, hamar kiengedik. Az egyik őr csak annyit mond neki, hogy egy pet dolga az, hogy nyalja a gazdája csizmáját. Nos, úgy tűnik, Iason mégsem engedte el, a számát megtalálták a pet-nyilvántartásban. 

Eközben Iasont figyelmezteti legjobb barátja, Raoul, hogy veszélyes játékot űz. Tanagurában Jupiter a törvény, minden felett uralkodik, és Iason, aki az első számú blondie, nem lázadhat folyton ellene. Raoul képtelen megérteni, miért teszi ezt barátja, de választ kap rá: Iason elmondja neki, hogy három évébe telt megszelídítenie Rikit, és nem akarja elengedni. Tesz egy meglepő vallomást is, majd felkeresi elkószált petjét, hogy visszahívja. Ha azt nézzük, hogy a petek művelt, szórakoztató szolgák, akiknek két-három év után lejár az idejük, meglehet érteni, miért olyan megbotránkoztató Iason hóbortja. Riki nem járt pet-akadémiára, sőt, még csak nem is petnek lett „tenyésztve”. Lázadó, Iasonnak kellett megzaboláznia, és persze még húsz éves kora után sem akar tőle megválni. A petgyűrűt levette ugyan, de a regisztrációt nem törölte, ahogy ez már a rendőrségen is kiderült. Más kérdés, hogy Iason tökéletesen végzi munkáját, sosem hibázott, akár kaphatna is ennyi engedményt. 

Riki tehát marad. Továbbra is Iason szeretője, de nem érzi jól magát Eosban, kiközösítik és lenézik. Iason enged a pórázon, megkéri Katzet, hogy adjon neki munkát, amivel lefoglalja magát. Szökéstől nem kell tartaniuk, amíg a petgyűrű Rikin van, az ő tulajdona, és nyomkövetővel van ellátva. Bárhol is kószáljon Tanagurában, Iason tudja, merre jár, egészen addig a napig, hogy a srácot elrabolják… Innentől a történethez javasolt az a bizonyos százas zsepi, mert bizony szem nem marad szárazon. Iason mindent félredobva utána megy, számára Riki nem csak egy pet. Hiába Raoul, Jupiter vagy akár Katze figyelmeztetése, a hűvös szőke ragaszkodik ahhoz, ami az övé.

Karakterek:


Iason Mink: A blondie-k közt is hatalmi pozíciója van, ő a vezetőjük és az egyetlen ember, aki beszélget Jupiterrel. Múltjáról semmit sem tudni, Katzen és Rikin ismerhetjük meg leginkább, ahogy ők látják. Elegáns, kimért és parancsolgatáshoz szokott; szigorú, de nem kegyetlen; intelligens és a blondiek közt is kiemelkedő szerepe van. Számára nem elég egy pet, neki szerető kell, és Rikiben megtalálja mindazt, amit keresett. 

Riki: 17 éves mongrel fiú, a Bison nevű banda vezetője. Mongrelként a megélhetést számára a bűnözés teszi ki. Életében a fordulópont az lett, mikor egy akció során Iason menti meg az életét, ő pedig, hogy tartozását rendezze, a testével fizet. Három évig petje a legrangosabb szöszinek, de Iason csak a gyűrűt vette le róla, a regisztrációt nem törölte. Riki egy makacs és zabolátlan fiú, talán pont ezért tetszett meg Iasonnak. Előző szeretője Guy volt, a Bison banda egyik tagja. Guy szintén nem tudja elengedni a fiút, ragaszkodása már-már beteges.
Raoul petje beleszeret, de erről részletesebben a regény foglalkozik. 

Guy: Riki volt szeretője és jóbarátja, a Bison egyik tagja. Miután Riki kilépett, ő vette át a banda vezetését. Az elején még szimpatikus srácról hamar megváltozik a vélemény: önző, és célja érdekében bármire képes, így azt is mellékes problémának tekinti, hogy Iason nem hajlandó elengedni szeretett petjét.

Katze: Iason régi furniture-je. (bútor, berendezési tárgy) Fiatal korában betört Tanagura számítógépes rendszerébe, de Iason észrevette és megbüntette. Az arcán lévő csúnya nagy vágás örökké emlékeztetni fogja erre, és bár hajával igyekszik takarni, ez nem mindig sikerül. Az incidens után sem válnak el útjaik, továbbra is segít Iasonnak. Remek az üzleti érzéke és otthon van a feketepiacon is. Iason akkor is őt hívja, mikor Rikinek munka kell. Vörös hajú, csinos eunuch, erősen láncdohányos. 

Raoul: Iason legjobb barátja, Tanagura második számú vezetője. Iasonhoz hasonlóan elegáns, intelligens, az ő fellépése is apró sóhajt csal ki a női nézőkből :) Az ő érzelmeit gyakrabban látni, a mézszőke férfi mindig őszintén megmondja Iasonnak a véleményét. A kezdetektől aggódik Iason miatt, megpróbálja jobb belátásra bírni. Igazi jó barát, és ő az, aki figyelmezteti a vezetőt: Tanagurának szüksége van rá. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép


Utolsó kép


Elérhetőség

Neji-chan, Midori Aida

midoriaida@freemail.hu

ballaviki96@freemail.hu

Chat :D


Szavazás :)


HírlevélArchívum

Naptár
<< Január / 2020 >>


Statisztika

Most: 2
Összes: 127875
30 nap: 3665
24 óra: 170