Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kanrei Zensen Conductor

2012.10.03

fujimi_orchestra__fujimi-00-001.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A manga Akizuki Koh Fujimi Orchestra című regénye alapján készült, amely 1992 óta fut Japánban. Annak ellenére, hogy egy boy´s love történetről van szó, tehát a regény egy homoszexuális kapcsolatot mutat be, mégis nagyon népszerűvé vált a műfaj rajongótáborán kívül is, elsősorban egyetemisták és klasszikus zenészek között. Ezt annak köszönheti, hogy a szerelmi szál mellett, nagyon életszerűen ábrázolja a zenészek életét, problémáikat, kétségeitket, a zenéhez való viszonyukat, amit a manga is nagyszerűen megfogott. A manga mellett a Fujimi Orchestrából készültek még doujinshik, egy OVA valamint több mint 30 dráma CD is.

A Fujimi zenekar egy kis japán amatőr zenekar, amelynek tagjai kevés kivételtől eltekintve, nem hivatásos muzsikusok, van köztük háziasszony, nyugdíjas, diák stb., viszont mindannyian nagyon szeretik a zenét. Bár technikailag nem érhetnek a profik nyomába, valamint a városban működik egy másik, hivatásos zenészekből álló zenekar is, a tagok közt vidám, családias hangulat uralkodik, és valamennyien nagyon ragaszkodnak a Fujimihoz.

Az egyik főszereplő Morimura Yuuki, egy 24 éves, középiskolai zenetanár, egyike a Fujimi azon kevés tagjainak, akiknek hivatásuk a zene. Ő a zenekar első hegedűse és koncertmestere is egyben, aki a maga csöndes módján, vezető szerepet tölt be társai között. Yuuki kedves, érzékeny, néha enyhén neurotikus és kissebségi komplexusoktól szenved (nem hisz benne, hogy igazán tehetséges), de keményfejű, akaratos és kitartó is tud lenni, ha akar. Nagyon szereti a Fujimit, mindent megtesz a zenekarért.

A történet kezdetén új karmester érkezik a Fujimihoz, a fiatal, magasan képzett és zseniális Tounoin Kei, akinek vezetési módszerei teljesen különböznek azoktól, amiket Yuuki alkalmazott - Kei egy rabszolgahajcsár. Ellentmondást nem tűrő modora, arrogáns viselkedése azonnal felkelti Yuuki ellenszenvét, a zenekar tagjai azonban egészen másképp reagálnak... Yuuki emiatt ki akar lépni a zenekarból, ez azonban megdöbbentő reakciót vált ki a mindig hűvös karmesterből...

A Gotoh Sei által rajzolt manga a regény papírkötéses kiadásának 10. évfordulójára készült el az írónő közreműködésével, és tartalmilag annak csak egy részét dolgozza fel, azonban így is nagyon élvezhető, kerek, önálló történetet alkot. A középpontban a szerelmi szál mellett Yuuki gondolatai, kétségei állnak.

A rajzolás illik a történethez, szép, bár különlegesnek nem mondanám.
Mindenkinek ajánlom ezt a mangát, aki nem utasítja el a boy´s love-t, (akár első olvasmánynak is javasolnám ebben a műfajban) illetve kedveli a drámát, a lelkizést és a klasszikus zenét.

Forrás

Manga(MANGAzin)

Felirat (videóval nem találtam)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép


Utolsó kép


Elérhetőség

Neji-chan, Midori Aida

midoriaida@freemail.hu

ballaviki96@freemail.hu

Chat :D


Szavazás :)


HírlevélArchívum

Naptár
<< Június / 2022 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 229302
30 nap: 1821
24 óra: 58